Nieuws vanuit het schepencollege•Onderhoud plantsoenen•Uitbreiding openbare verlichting•Werken Moerstraat•Supervlieg•Onderhoudswerken kerkhof HallaarNieuws vanuit de gemeente•Zondagopeningen Heistse musea en watertoren•Lezing Madagascar•...

Nieuws vanuit het schepencollege

Onderhoud plantsoenen
Het college stelt een groenbedrijf aan voor het onderhoud van de gemeentelijke plantsoenen. De meest voordelige, regelmatige bieder mag de opdracht uitvoeren voor de prijs van 94.501 euro incl. btw. De overeenkomst met het groenbedrijf eindigt op 31 december 2013.

Uitbreiding openbare verlichting
Het college geeft opdracht aan Eandis om de openbare verlichting in Ussel in Booischot uit te breiden. Het gaat om het leveren en plaatsen van drie palen met bijbehorende armaturen en lampen. De totale kostprijs hiervan bedraagt 2.234,05 euro inclusief btw.

Werken Moerstraat
Het college beslist om de derde fase van de infrastructuurwerken in de Moerstraat te laten uitvoeren. Het gaat om de aanleg van een fietspad. De totale kostprijs van deze werken wordt geraamd op 223.142,60 euro excl. btw, waarvan 98.438,60 euro ten laste is van HidroRio. Het resterende bedrag wordt door het gemeentebestuur gefinancierd.

Het college keurt tevens de ereloonovereenkomst goed voor het aanstellen van een veiligheidscoördinator voor het realiseren van een verkaveling in de Moerstraat. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 20 maart 2013 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis. De kosten zijn ten laste van de verkavelaar.

Supervlieg
Op zondag 28 april 2013 vindt het kinderkunstenfestival Supervlieg plaats in Wiekevorst. Alle activiteiten, voorstellingen en workshops vinden plaats in de groene zone rond het KLJ-lokaal en sporthal ‘De Wimpel’, van 13 tot 17 uur.

Supervlieg is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders. Er wordt een divers aanbod van kinderkunsten (theater, dans, muziek, beeld, film) en leuke animatie (knutselen, smikkelen, schminken) aangeboden. Verder zijn er gekke workshops (kijkdozen knutselen, cupcakes versieren, start-to-dj, dansen, piñata’s ontwerpen, buttons maken,…) en al even gekke voorstellingen (circus, magische vertelling door de Bibbeldezen, muziek- en vertelvoorstelling ‘De Woordfabriek’,…).

Aan de organisatie van dit kinderkunstenfestival gaat heel wat praktische voorbereiding vooraf. Het college gaat dan ook akkoord met de stuurgroep van Supervlieg om de hulp van een aantal gemeentelijke diensten in te roepen.

Onderhoudswerken kerkhof Hallaar
Op 4 maart 2013 gaan de onderhoudswerken aan het kerkhof van de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Hallaar van start. De aannemer moet de opdracht binnen een termijn van 60 werkdagen uitvoeren.

 

Nieuws vanuit de gemeente

Zondagopeningen Heistse musea en watertoren
Van 3 maart tot 27 oktober kan je in Heist weer elke zondagnamiddag van 14 tot 18 uur terecht in het treinmuseum, het heemkundig en radiomuseum ‘Die Swane’ en in de water- en uitkijktoren. Meer weten?
 

Lezing Madagascar
De Heistse bibliotheek organiseert, in samenwerking met VtbKultuur Heist-op-den-Berg – Putte, een lezing over ‘Madagaskar', of 'Het Rode Eiland''. De lezeing vindt plaats op maandag 25 februari om 19.30 uur. Spreker van dienst is E. Jespers, Meer weten?
 

Eetdag brandweer
De brandweer organiseert voor de negende keer haar eetdag, op zondag 24 februari in zaal Withof, in de Withofstraat 4 in Zonderschot. Je kan er genieten van mosselen, stoofvlees, kip, … Meer weten?